【羽築設計 徐汎羽】巧施風水靈動手筆 描繪敞亮住宅場景

【羽築設計 徐汎羽】巧施風水靈動手筆 描繪敞亮住宅場景

【羽築設計 徐汎羽】巧施風水靈動手筆 描繪敞亮住宅場景

恰如其份劃設合宜
Appropriate planning and designing

含地下室全棟樓高共計五層,三房四廳一室六衛。地下室為視聽娛樂室,一樓作為迎賓玄關、客廳、廚房,二樓為主臥與更衣間,三樓是小孩房等起居空間,四樓則為主人對外的招待室,家庭成員能在各樓面中找到自己合宜的歸屬。每個空間也滿足業主注重的「亮敞需求」和「風水關係」,如灶神不直面門口,而改成中島吧台,及部分柱面使用鏡面貼皮,使高處轉角更為延伸,形塑遼闊的寬敞面,舉步悠然神怡心曠。

This is a five-story building including the basement. The basement is an audio-visual entertaining space; the ground floor serves as an entry hall, the living area and the kitchen; the second floor is the master bedroom with a walk-in closet; the third floor is the children's bedroom and activity space; the fourth floor is the lounge room for the home-owner to entertain friends and guests; each floor fits the family members' demands. The configuration of the whole space meets the property owner's requirement of "bright, open and good fortune". For instance, the kitchen should not face the entrance directly; hence erect the kitchen island to block vision, and the mirror veneering of some upright surfaces that forms the spacious circumstance, and as a consequence construct the comfy and glamour living space.

【羽築設計 徐汎羽】巧施風水靈動手筆 描繪敞亮住宅場景

【羽築設計 徐汎羽】巧施風水靈動手筆 描繪敞亮住宅場景

純粹本質獨特氣韻
Pure essence and distinctive charm

在奢華低調的線性下,大理石材與茶色鏡面,亦或是實木層架,層板上下皆以古銅色鍍鈦包覆。起居室床頭設計,捨棄舊有四方木製,改以繃布搭配石紋系統板材,透過統一色系的鋪陳,保留材料本質的純粹,拉出空間裡的溫柔面;如同一件華服,時尚與機能並行,整體形制裡更顯居者的獨特個性。