【禾森設計 杜智孟】揮灑自然寬闊意象 清朗公設綻放風光


空間佔面廣闊,考慮設置遮簾會隱蔽外頭風光,設想避免日曬的其他途徑,最終決議在與天花板接點處配設格柵,具備山巒意象的模樣,在使陽光翩翩散落室內的同時,延續建築外觀的綠意景觀,內外設計相輔相成。

石材以自然質感呈現,藉表面的紋路顯出大海奔流的視覺效果,而天花板在數次調整後也與之呼應,引渡流水畫面、埋藏管線動態,並以黑色線條做切割,以流線型的割線增加空間亮點。

Considering that the setting of the sunblinds will conceal the outdoor scenery, thus the design team decides to make up the wooden gratings along the ceiling sides, which brings out the landscape feature of the vast space. The ingenious design not only introduces the outdoor sunlight, moreover works in concert with the exterior green views.

The stone wall is presented with its natural factor, which by means of the surface texture to bring about the visual effect of waves. And the ceiling has modified several times to create the dynamic outline, at the same time perfectly hide the pipelines. Furthermore, the black streamlined secants of the ceiling then become one of the striking features of the space.

【禾森設計 杜智孟】揮灑自然寬闊意象 清朗公設綻放風光

【禾森設計 杜智孟】揮灑自然寬闊意象 清朗公設綻放風光

健身房The fitness centre

健身房中使用大量茶玻板塊,結合金屬條的不規則切割,使空間表情更加豐富,除了有視覺延伸效果,更映照出健身者的身姿。

獨樹一格的區塊照明臉譜,在此揭開序幕,團隊成功克服弧形面框的做工難度,將木質地搭配暖色系漆面,在玻璃左右環伺的區域中,渲染溫柔的自然因子。

The fitness centre exploits tawny glass mirrors that go with the irregular metal lines, which enriches the spatial situation. Besides create the roomy perception, thus reflects the posture of the exercisers as well.