【詠絮設計】綠意盎然靚境 層疊富裕心扉

本文由OPEN編輯部撰寫

【詠絮設計】綠意盎然靚境 層疊富裕心扉

設計概念 Design Concept

此案為多層樓透天住宅,詠絮設計 因應「在家即可享受綠意」的設計核心理念,軟裝皆從「自然元素」發想,在選材與造型上呼應戶外庭院植栽;空間配置方面,有鑒於建物備有採光良好的多面落地窗,因此便配合各樓層的窗景變化,以及非方正的室內結構,打造出通透寬廣的視域,並進一步形塑「一層一景」的特殊複合風格,使每個進入空間的人,在沉澱身心之餘,亦可享有充滿變化的驚喜。

Draw on the core concept of "A green house of enjoying scenery at home“; YUNG HSU INTERIOR DESIGN makes use of natural elements of furnishing and art decors to echo the outdoor landscape of the multi-story house. Moreover, there are several French windows that introduce excellent daylighting of the site; and then, comply with the configuration and the structure of each floor to create a transparent and spacious setting. Thereupon, by means of the distinguished style of different floors bring about the glamorous and stunning features of the comfy space.

設計手法 Design Techniques

規劃合宜配置 迭變各色風貌
Well-proportioned configuration vs. Fine-integrated styles

全棟樓高共計五層,一樓是迎賓玄關、客廳與餐廳,二、三樓皆為主臥室,四樓配置書房與兩間孩童房,五樓則是家人私密的起居室與視聽室。整體以「創造寬廣空間感」與「豐富空間紋理」為構想,再根據戶外窗景與室內比例尺度,於各區域延伸出現代時尚、自然原木與機能簡約等風格,使觀者享有移步換景的樂趣。

The site is a five-storied building. The first floor contains the entrance hall, the living room, and the dining room; plane the homeowners' bedrooms on the second and third floors; then set up the study and the children's rooms on the fourth floor; finally, configure a comfy family room and audio-visual room on the fifth floor. Take the notion of creating the spacious layout and gorgeous texture of the space; moreover, coordinate the outdoor scenery and indoor scale to manifest the contemporary fashion, rustic woody, and exquisite functioned styles; so that people can enjoy the swapping scenes step by step.

呼應綠植窗景 形塑療癒氛圍